КІКЕР

Администратор | 31.05.2009 13:08

настольный футбол

настольный футбол

Стати чемпіоном світу з футболу? При чому без команди. Нереально скажете Ви і… помилитеся.

Усе можливо у кікері або настільному футболі. Вважається, що його вигадав француз Люсьєн Розангартан. Але першим, хто запатентував винахід у 1937-му році, став Алехандро Фіністерре – редактор і поет з Галісії. Після одного з фашистських бомбардувань Мадриду під час іспанської громадянської війни, Алехандро потрапив до лікарні, де й побачив поранених дітей, які не могли грати у футбол. Саме тоді він і замислився про гру, аналогічну настільному тенісу. Втім — це лише одна з версій. Історики стверджують, що ймовірніше за все, прототип сучасного столу для кікера з‘явився не пізніше 20-их років.

У кікері гравці керують фігурками футболістів, встановленими на стрижнях або штангах, за допомогою ось таких ручок. Головне завдання – забити гол у ворота суперника. Гра зазвичай іде один на один, або два на два. Хоча на змаганнях, окрім парного й одиночного розрядів, грають і чотири на чотири. Змагаються, як правило, на рахунок: від 5-ти до 10-ти. На турнірах б‘ються до 6-ти, семи голів у партії. При чому матчі проходять до однієї-двох перемог у цих самих партіях. Столи в середньому – 1,4 метра завдовжки і 0,8 метра завширшки.

Структура команди така: воротар, перша лінія – захист з двома фігурками футболістів, друга – півзахист з п‘ятьма гравцями, третя лінія – напад з трьома форвардами.

Гра ведеться пробковим або пластмасовим м‘ячем 33-35 міліметрів у діаметрі, його вага від 12 до 26 грамів.

Однак усіх цих знань буде недостатньо для фантастичної гри. Насправді існує спеціальна технологія, за допомогою якої можна обіграти будь-якого суперника.

Рецепт номер один: атака форвардами, тобто з третьої лінії. Фіксуємо м‘яч дальнім нападаючим. Далі треба швидко потягти ручку на себе, віддаючи таким чином пас центральному футболісту. Коли сфера буде в його зоні, різко крутніть ручку. Нехай суперник умивається слізьми!

Секретний удар номер два. Для нього треба неабияк потренуватися. Його робимо знову з третьої лінії. Коли м‘яч опинився у ближнього до Вас нападаючого, робіть вигляд, що віддаєте передачу центральному. Але замість прямого пострілу потрібно догнати пластмасову сферу гравцем, який віддавав пас і врізати так, щоб м‘яч відлетів від його правого боку. Опонент може сміливо витягати м‘яч із сітки власних воріт.

Третій удар – з другої лінії, тобто від півзахисту. Робимо перепасовку між першим і другим футболістами. Коли м‘яч повертатиметься від першого, відведіть з лінії пасу гравця номер два. Cфера докотиться до третьої фігурки. Нею і наносимо безжальний удар. М‘яч в воротах. Але пам‘ятайте: м‘яч, забитий гравцями другої лінії одразу після подачі, як гол не зараховується.

І нарешті останній підступний постріл – з першої лінії. Щойно м‘ячик опиниться в одного із захисників, виводьте його на середину. Максимально підніміть фігурку головою догори, обертаючи проти часової стрілки. А потім різко крутніть ручку у зворотному напрямку, можна одразу двома руками.

Фініш. Суперник битий.

Категории: Техно| гаджет

Метки: ,