«Еліта-центр» у Міністерстві оборони. Як керівник «Укрвійськбуду» продає повітря замість квартир

Администратор | 22.02.2016 23:19

Укрвіськбуд, скандалПоки в Україні йде війна, чиновники з Міністерства оборони збагачуються.

Як це може бути?

Дуже просто.

Вони вже давно втратили відчуття реальності та страху за свої дії. Попри бажання мільйонів українців створити потужну державу без корупції, вони все ще творять чорні справи, незважаючи на скрутне становище в якому опинилася країна. Війна та небезпека втрати незалежності не спрацьовують, коли мова йде про тимчасове та швидке збагачення.

Особливо цинічною та потворною за воєнних часів є корупція у Міністерстві оборони яке повинне особливо прискіпливо контролювати всі транзакції і всіх керівників . Насправді, за теперішніх обставин, таке явище виходить за межі громадянського кримінального кодексу, проте держава занадто м’яко реагує на корупційні дії і просто дає змогу «героям» кримінальних справ звільнитися за власним бажанням або виїхати за кордон. Війна не повинна просто списати такі дії про які ми сьогодні проінформуємо суспільство.

Сьогодні нашим «героєм» стає ДП МОУ «Укрвійськбуд» під головуванням т.в.о. директора Терещенка В.О.

Перед вами ухвала Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 22.01.2016 року.

uhvala1

uhvala2

uhvala3

З неї стало відомо, що у вересні 2015 року ДП МОУ «мукачівська ГРД» було здійснено перерахування грошових коштів на рахунок ДП МОУ «Укрвійськбуд» на суму 727 072, 50 грн.

Кошти перераховано відповідно до договорів купівлі-продажу майнових прав № 19/09/15 від 17.09.2015 року № 19\09\15 та № 20\09\15, укладених між Державним підприємством Міністерства оборони України «Мукачівська госпрозрахункова дільниця» в особі т.в.о. начальника Чернишенка Дмитра Андрійовича (Покупець) та Державним підприємством Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» в особі т.в.о. директора Терещенка В.О. (Продавець)

Предметом договорів є здійснення придбання ДП МОУ «Мукачівська ГРД» майнових прав на об’єкти нерухомості – квартири, розташовані в об’єкті капітального будівництва за будівельною адресою: м. Житомир, проспект Миру, будинок 36.

Слідство дійшло висновку про безпідставність проведення перерахування коштів на купівлю майнових прав в сумі 727 072, 50 грн., що завдало матеріальної шкоди (збитків) державі на вище означену суму.

Згідно ж листа т.в.о. директора ДП МОУ «Укрвійськбуд» Терещенка В. О. на адресу т.в.о Департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України грошові кошти від ДП МОУ «Мукачівська госпрозрахункова дільниця» згідно договорів за договорами купівлі-продажу майнових прав від 17.09.2015 на розрахункові рахунки, власником якого є ДП МОУ «Укрвійськбуд» не надходили.

Цей лист є відвертою брехнею, оскільки згідно виписки по особовому рахунку ДП МОУ «Укрвійськбуд» кошти на рахунок підприємства надійшли.

Більше того ми маємо справу з організованою злочинністю подільників, які вже давно знайомі між собою бо, наприклад, Чернишенко Д.А., до призначення на посаду в.о. директора МОУ «Мукачівська госпрозрахункова дільниця» працював юрисконсультом юридичного відділу «Укрвійськбуду», до якого переведено грошові кошти.

Мова йде про скандальне будівництво багатоповерхового житлового будинку для військовослужбовців на проспекті Миру у Житомирі, яким опікується Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», що повинне було відновитися у березні 2015 року.

Screenshot-rekl

А ось підтвердження висновків слідства.

З довідки про об’єкт «м. Житомир, пр. Мира, 36» видно що договір підписали 13 приватних інвесторів.

dog(1)

dog2

Далі довідка: всього МОУ «Укрвійськбуд» – 15% або 1076,27 кв.м., Продано 13 квартир в кількості 683,18 м.кв, підлягає передачі в м.Житомир 5% або 358,76 кв.м.

Залишаються в розпорядженні МОУ «Укрвійськбуд» = 1076,27 кв.м., — 683,18 м.кв,- 358,76 кв.м = 34.33 м.кв.

34.33 м.кв – було продано 727 072, 50 грн = 21178,9 грн/ за м. кв.

Яка прикрість!

Саме таку суму і було перераховано на рахунки «Укрвійськбуду».

Але дім знаходиться в замороженому стані з 2008 року! Роботи не ведуться! Всі реформатори палець об палець не ударили аби змінити цю ситуацію. Хоча на що, коли є можливість продавати повітря по кілька разів. І продається це повітря по жахливо завищеній ціні – майже 22 тисячі гривень! І не квартири, як написано у договорі, а невеличка квартирка. І при цьому пан Терещенко В.О. розказує байки про сірого бичка, сподіваючись, напевно, списати ці кошти і розчинитися десь за кордоном.

На цьому будівництві вже були фінансові скандали в 2014 році. Тоді розтратили 1 мільйон гривень. Зараз почали по-дорослому.

Гучний корупційний скандал, який пов’язаний з Державним підприємством Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» в особі т.в.о. директора Терещенка В.О. дуже дивно збігається зі ще однією особою пов’язаною з цим міністерством.

Мова йде про уже колишнього заступника Міністра оборони України пана Юрія Гусєва, відставку якого прийняв Кабмін кілька днів тому, хоча заяву на звільнення цей діяч подав ще 24 листопада 2015 року. Дивні паралелі — фіктивні договори були підписані в вересні того ж року.

З наших джерел відомо про тісну співпрацю та близьке знайомство Гусєва та Терещенка. Ба навіть про довіренні стосунки між цими панами. Сам Гусєв неодноразово ставав учасником корупційних скандалів. Чого коштував пролобійований ним експеримент по поверненню в частини військових кухарів? Ми скажемо — в результаті, протягом року через таку реформу бюджет втратив близько 32 млн грн.

І ці два діяча корупційного фронту будуть розказувати про політичне переслідування, наклепи і т.д.

Як вони, коли народ України довірим їм владу, стали діяти як попередники? Таких діячів треба гнати поганою мітлою, але не в небуття, а в тюрму. Чому відверті непрофесіонали займаються безпекою держави? Коли настане для них заслужене покарання? Коли чиновник буде нести кримінальну відповідальність, а не політичну догану?
Скільки ми будемо терпіти цю тотальну корупцію?

Корупція завжди має посади та прізвища і ми, як громадянське суспільство будемо постійно викривати українських антигероїв.

Найстрашніше, що пан Терещенко, це вже четвертий директор «Укрвійськбуду» який призначений Міністерством оборони тільки для розкрадання підприємства та виводу коштів з бюджету України.

Система розкрадання повинна бути зруйнована. Інакше зруйнованою буде Україна.

Категории: Стена| тени

Метки: , , , , , , , ,