АЕРОХОКЕЙ

Администратор | 31.05.2009 13:06

аерохокейАерохокей – цікава, динамічна і технологічна гра.
Винайдений він був у США ще в 60-х. Троє американських інженерів збудували стіл для тестування системи циркуляції повітря. А у вільний час, так само, як і наші молоді екстремали, вони ганяли шайбу за допомогою биток. Ця забавка розвивалася і стала популярною в усьому світі.

Нині стіл для аерохокею обладнаний електронікою, огороджений бортиками, битки мають цивільний вигляд. Але принцип гри – той самий. Через невеликі отвори здійснюється циркуляція повітря, що зменшує тертя і підвищує швидкість. Шайби – це пласкі диски з пластика, а битки нагадують пластмасові капелюхи.

Основне завдання – закинути шайбу у ворота-щілинку суперника. Але на початку своєї кар‘єри вони зовсім не знали правил.

Наприклад, гравця, що починає двобій, визначають жеребкуванням або вкиданням шайби.

Виграє той, хто набере 7 очок. Гол зараховується, коли шайба потрапила у ворота, навіть якщо це не зафіксовано електронним табло. Відбивати аерохокейний снаряд гравець може лише коли той на його половині поля і протягом 7-ми секунд. Якщо він цього не робить, шайба переходить до суперника. До речі, притискати биткою до столу цей плаский диск категорично заборонено, так само як і чіпати його руками. За це передбачені штрафні удари. І не лізьте на половину суперника!

І ще один момент – якщо шайба залишає поле після сильного удару від чужої битки, хід передається тому, хто захищається.

З такими знаннями Ви повністю готові для серйозних матчів у барі чи клубі.

Категории: Техно| гаджет

Метки: ,