Медицина. Наука. Освіта

Администратор | 10.08.2009 13:16

Найважливішим фактором соціального забезпечення громадян України є перерозподіл фінансування медичних послуг від чиновника до споживача.

Держава повинна надати можливість споживачу самостійно обирати персоналії, та місце отримання медичних послуг.

Для цього необхідно залучити позабюджетний Фонд соціального страхування передавши йому право поповнювати свій рахунок шляхом:
• відрахування з єдиного соціального податку – 3.4% ( або 2% плюс сплата від Фонду по безробіття до Соцстраху фіксованої суми еквівалентної 2 євро, на кожного такого працівника, у разі прийняття на роботу працівника з біржі праці на термін понад один рік за контрактом (типовим), проект якого розроблено Мінпраці.
• відрахування з податку на додану вартість – 3% ( від ставки 20%, що складе – 15% від загально нарахованого).
• відрахування з «Еко – податку», в Фонд соціального страхування – 30%,
• відрахування з продажи, та зборів «Квоти Кіота» — 20%
• дивіденди від вкладів грошей фонду

Фонд соціального страхування повинен забеспечивати споживачам медичних послуг, сплату (повернення ) коштів затрачених на лікування.

Запропонована система фінансування можлива за умови внесення змін до Закону «Про оплату праці» (стаття 23) щодо виплати заробітної плати виключно банківськими чеками.

Зобов’язати банки проводити всі операції з чеками безкоштовно.

Як працює дана програма:

Якщо споживач хоче отримати медичну допомогу, він самостійно, на свій розсуд обирає медичну установу та вибирає лікарів. Державі слід визначити (порахувати) скільки коштує відвідування (отримання послуг) лікаря, скільки коштують різноманітні медични послуги.

Після вибору споживачем медичної установи та лікаря, він отримує послуги, за які йому видають рахунок згідно розроблених тарифів. Ці тарифи розробляються спочатку для основних медичних послуг, а далі для всіх. Вони розраховуються виходячи с сьогоднішнього стану медичних закладів.

Обрахувавши надані послуги, медичний заклад видає рахунок споживачеві, а той виписує свій банківський чек на ім’я цього медичного закладу. В свою чергу, медична установа надає споживачу папери строгої звітності (складані, та затверджені Фондом соціального страхування, Мінфіном і Міністерством охорони здоров’я), разом з поштовою листівкою, яку підписує споживач і відправляє в своє районне відділення фонду соціального страхування. Медична установа залишає в себе банківський чек споживача, без руху, на протязі десяти днів, а потім передає його до банку. За цей час, районне відділення фонду соціального страхування, зобов’язано перевірити надання послуг, та надіслати банківський чек соцстраху, на ім’я споживача медичних послуг.

Якщо споживач хоче отримати більш квалікіфовану допомогу ( приватна медична установа, ордінатура, професура), фонд компенсує тільки згідно затвердженим тарифам.

Додаткова сума сплати медичних послуг, яка перевищує тарифи, сплачується або за рахунок споживача, або з додаткових страхових внесків.

Запропонована система буде сильним важелем в протидіі тінізаціі економіки. Сприятиме повному наданні медичних послуг. Забезпечить гідну оплату праці робітникам медичних установ, виведе з критичного стану медични установи, дозволить миттєво реагувати на неефективних керівників.

Наука

Принцип розвитку за рахунок приросту молодих науковців ( кумулятивний єфект приросту).

Освіта

Надання автономії вищим науковим закладам.(маленька держава в державі).

Категории: Мир| государство

Метки: , , , ,