Інформаційна програма

Администратор | 10.08.2009 13:28

Можливість одержання об»єктивної інформації про технічний і фінансовий стан партнерів по бізнесу, тому що в епоху впровадження нових інформаційних технологій (електронні торги, Інтернет і т.д.) без системи збору і розподілу інформації важко розраховувати на взаємну довіру партнерів, у зв»язку з чим, утрудняється розвиток виробничої кооперації і здійснення досліджень на нових перспективних напрямках.

Тут можливо кілька напрямків розвитку.

Один з них – система державного реєстру суб»єктів господарювання, що повинна надавати можливість одержання об»єктивної інформації про статус і фінансові можливості потенційного контрагента з обов’язковим відображенням на бланку реквізитів підприємства (поштових і банківських), року заснування, номерів реєстраційних свідоцтв, коду платника податків та податку на додану вартість, розміру статутного капіталу.

Сприяти одержанню достовірної інформації про стан технічної і технологічної бази повинна система сертифікації виробництва.

При цьому сертифікація виробництва повинна бути справою добровільним, а наявність сертифіката про відповідність виробництва в цілому чи окремо випущених виробів визначеним міжнародним, усеукраїнським чи галузевим стандартом буде служити підвищенню престижу і конкурентноздатності підприємства.

Добровільність сертифікації ні в якій мері не вплине на безпеку продукції і виробництва тому що необхідний рівень безпеки гарантується при видачі відповідних ліцензій, що і є зобов»язанням здійснення діяльності, безпеки навколишніх і кінцевих споживачів.

А на законодавчому рівні ввести відповідальність кінцевого продавця перед покупцем за якість товарів, та обов’язкову загальну інформацію (включаючи кримінальну відповідальність).

Законом окремо забезпечити фінансування програми маркування продуктів харчування, а також на законодавчому рівні закріпити обов’язкове застосування харчових домішок для профілактики поліпшення здоров»я (фолієва кислота, йодована сіль, цинк і т.п.).

Закон «Про гарантії прожиткового мінімуму»

За рахунок бюджету фінансується так звана суспільна Допомога. Вона охоплює тих, хто сам не може забезпечити мінімальний рівень життя.

Така допомога виплачується за сімома номінаціями:
— на повсякденні потреби,
— освіту,
— житло,
— медичне обслуговування,
— материнство,
— за безробіттям,
— на похорони.

Допомога надається для підвищення рівня соціальної захищеності всіх малозабезпечених.
75% виплат по суспільній допомозі надходять із центрального бюджету, 25% — з бюджетів місцевих органів влади.

Категории: Мир| государство

Метки: , , , ,